Skip to main content

ZATVORENE PRIJAVE//VMB Lab u Galeriji Kortil 4

Galerija Kortil – Teorija i praksa: Prostor [studenti APURI] / izložba

Galerija Kortil ima bogati program, tako da zaista svaki mjesec možemo vidjeti nešto sasvim novo i drugačije – drugim riječima, to vam može biti česta destinacija i možete biti sigurni da neće istu izložbu vidjeti dva puta. Rezultat je to velikog truda voditeljice Galerije i brojnih suradnika! Ovaj puta riječ je o stalnim suradnicima Galerije, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i rezultatu njihovog projekta Teorija i praksa: prostor. Za razliku od dosadašnjih izložbi, gledati ćemo studentske radove, iako možda nisu poznati, ali nam donose atmosferu umjetnosti i stvaralaštva mladih.

Kako se izložba bavi temom prostora, time ćemo se baviti i mi. Ovaj puta kreativno i kroz medij skulpture – naravno, malo drugačije !

Vidimo se uskoro!

Vrijeme je za roditelje

Kao što smo i najavili, radionice u ovom ciklusu imati će dio „Vrijeme je za roditelje“ koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Ovaj puta vodstvo će se održati u nedjelju od 13.00 do 14.00 sati. Molimo da dolazak na vodstvo potvrdite u napomeni.

Prijave su otvorene do četvrtka, 16. lipnja 2022. ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do petka 17. lipnja dobiti ćete obavijest o tome jeste li primljeni na radionicu.

Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu.

Radionica će biti organizirana sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. Molimo Vas da u slučaju povišene tjelesne temperature, respiratornih problema ili sumnju na kontakt ili zarazu virusom covid 19 ne dovodite djecu na radionice. U slučaju postroženja mjera zadržavamo pravo na otkazivanje radionice.

Galerija Kortil

Galerija Kortil djeluje kao izložbeni prostor Grada Rijeke od 1997. godine, a od 2019. godine dio je novoosnovane javne ustanove u kulturi Hrvatski kulturni dom na Sušaku. Kroz svoju misiju Kortil se definirao kao “galerija koja osjeća i prepoznaje suvremenu umjetnost kao sredstvo dinamične i otvorene komunikacije između umjetničkog rada, umjetnika, riječke publike i suvremenog okruženja, a razvija se kao forum koji gradi i produbljuje te odnose”. Na tragu dosadašnjih aktivnosti i iskustava, galerija Kortil nastavlja izlagati umjetnost 20. i 21. stoljeća jer svoju svrhu prepoznaje u predstavljanju suvremene produkcije u području vizualnih umjetnosti kroz samostalne, grupne ili tematski osmišljene izložbene programe, pri čemu se ne ograničava na određene stilove i estetike. Izložbeni program otvoren je za suvremene domaće i strane umjetnike, primijenjenu umjetnost, za izlaganje autorskih osobnosti koje su obilježile umjetnost 20. stoljeća, no istovremeno i za mlade autore koji tek stupaju na likovnu scenu.

Datum

19 Jun 2022
Prijave zatvorene!

Vrijeme

9:30 am - 2:00 pm

Više informacija

Saznaj više o programu

Lokacija

Galerija Kortil
Hrvatski kulturni dom, Ulica Strossmayerova, Rijeka, Croatia
Aktivnost

Vrijeme

Vedro
28 °C
Vjetar: 8 KPH
Vlaga: 0 %
Vidljivost: 16 KM
X