18. 7. - 25. 7. 2019.

EN YOUTH EXCHANGE

POWER TO ACT”

Cilj razmjene mladih „Power to act“ jest doprinijeti osnaživanju i emancipaciji mladih korištenjem kreativnih metoda participativnog kazališta te razvoju novih i efikasnijih neformalnih pristupa odgoju i obrazovanju koji će biti usmjereni ka osnaživanju, emancipaciji i samoaktualizaciji mladih.

Također, cilj ovoga projekta je i razmjena alata kako sa sudionicima, tako i s projektnim partnerima. Svaki od partnera pronašao je neke metode i alate kojima se koristi u svojoj lokalnoj zajednici, a na ovaj način dobit će priliku učiti druge i naučiti od drugih.

Za primarnu metodu rada odabrano je participativno kazalište koje je prepoznato kao vrijedan alat u procesima osnaživanja i emancipacije mladih ljudi, a temelji se na igri i simulacijama te stavlja naglasak na odluku pojedinca. Provođenje projekta na ovaj način, u multikulturalnom okruženju, pružit će priliku edukatorima za razmjenu iskustava i alata, dok će sudionicima omogućiti širenje vidika u smislu uvjeta i života vršnjaka u drugim zemljama i okruženjima.

27. 5. – 30. 5. 2019.

APV Pre ACT

Razmjeni mladih “Power to Act” prethodio je APV sastanak na kojemu su sudjelovali po jedan voditelj mladih i predstavnik mladih iz svake partnerske organizacije. APV je osigurao dodatno vrijeme za međusobno upoznavanje partnera i predstavnika mladih, upoznavanje s ciljevima i idejom projekta, postavljanje zajedničkih pravila i očekivanja te pripremu, organizaciju i podjelu zadataka među partnerima.

Nositelj projekta:

Udruga za razvoj umjetnosti, kulture i edukacije – Projekt Vijeće mladih Benčić, Hrvatska

Partner:
  • Ung Egedal, Danska
  • Percipio, Makedonija
  • Nuova Destinazione d’Uso, Italija
  • Plesni studio DANCE BUZZ, Srbija
Projekt je podržan od strane: