Radionica „Posjet ArtMašini“ u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić, održala se 19. veljače 2017. godine u coworking prostoru KIWI, Rijeka. Ovu radionicu osmislili smo i održali na poziv organizatora ArtMašine, kreativnog riječkog trojca koji je mjesto za svoj atelier našao upravo u kolaborativnom prostoru KIWIja.
Djevojke iz ArtMašine pokrenule su ono što će u budućnosti biti niz radionica, prvenstveno namijenjen našoj mlađoj grupi članova, tokom kojeg ćemo posjećivati institucije, ateliere i ostale radne prostore umjetnika i djelatnika u kulturi.
Za ovu priliku ArtMašina nam je pripremila radni posjet. Dočekale su nas i provele atelierom kojeg dijele s još dva umjetnika, a zatim smo svi zajedno izrađivali bombice za kupku.
ArtMašina je kreativni atelier za neformalno učenje likovnih tehnika (slikanje, crtanje, modeliranje) i praktičnih vještina (šivanje, DIY tehnike) koji promiče likovnu i vizualnu kulturu u svakodnevnom životu, a djeluje kao samostalan program unutar udruge Kombinat. Želja voditeljica ArtMašine – Dunje Tišme, Jadranke Lacković i Marije Kajapi – bila je stvoriti mjesto gdje će svatko, bez obzira na prethodno znanje ili godine, moći razvijati svoj kreativni potencijal kroz različite likovne tehnike i DIY kulturu. Uz mnogobrojne radionice (šivanja, izrade lutki i igrački i dr.) ArtMašina organizira i pop-up izložbe mladih neafirmiranih umjetnika u suradnji s Udrugom A.na.nas.
Da bismo iskusili radnu atmosferu i duh ArtMašine posjet je namjerno bio organiziran kao radni. Uz to što smo se bolje upoznali i družili, naučili smo i nešto novo – kako umješati i uspješno napraviti mirisnu šarenu bombicu za kupku!

Broj sudionika: 12
Lokacija: KIWI, Krešimirova 60G, Rijeka

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]