Fotografije: Marko Butorac

Suradnju s Udrugom Prostor Plus nastavili smo i kroz ljetnu školu i hrabrim koracima krenuli smo u oblikovanje našeg festivala izvedbenih umjetnosti – cirkusa i suvremenog plesa!

Tri dana posvetili smo vizualnom oblikovanju festivala, pregledu lokacija održavanja predstava i osmišljavanju poziva umjetnicima.

Prije svega, naš festival morao je dobiti svoje ime, boje i oblike, tako da smo se ovaj puta družili s dizajnerom Markom Butorcem koji nam je približio svijet dizajna i oblikovanja. Kroz rad u grupa osmislili smo razne motive i zatim kroz računalni program sve skupa složili u cjelinu te naš festival nazvali Plesni zbirkus – zabava uz ples i cirkus.

Obišli smo pozornice u Filodrammatici i HKD-u na Sušaku i saznali sve potrebne tehničke informacije. U svakom prostoru dočekali su nas i tehničari koji su nam pojasnili neke pojmove iz svijeta kazališta i plesa, a koji se tiču zvuka, svijetla i opreme.

Uz to morali smo se pobrinuti za program našeg festivala, tako da smo na ljetnoj školi pripremili poziv za izvođače koji je otvoren sve do rujna!

15
Broj sudionika

LOKACIJA: Križanićeva 6a, Rijeka

SURADNICI: Marko Butorac

Radionica se provodi u partnerstvu s Udrugom Prostor Plus u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci” 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova.