S krajem 2016. godine završava treći ciklus projekta VMB koji se sada već tradicionalno obilježava godišnjom izložbom na kojoj su prikazani rezultati jednogodišnjih rada i aktivnosti polaznika radionica. I ove godine polaznici radionica Vijeća mladih Benčić dodijelili su nagrade Vijeća mladih Benčić za najboljeg umjetnika i radnika u kulturi/edukatora po izboru djece.

Radionica pripreme i „3. godišnja izložba“ u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić, održala se od 9. do 20. siječnja 2017. godine u prostoru Studia Kamov, Rijeka. Godišnje izložbe su komunikacijska platforma putem koje djeca imaju priliku odabrati i predstaviti svoje radove na kojima su radili kroz godinu dana na radionicama VMB.

Tokom tri dana radionica djeca su pripremila prostor za izložbu, bili su kustosi svojih radova koje su podijelili po radionicama koje smo imali kroz godinu. Uz svaku izložbu postavili su nekoliko svojih dojmova kako bi posjetiteljima što bolje prikazali što smo radili i naučili na pojedinoj radionici. Također, uz svaku izložbu osmislili su postav koji odražava temu pojedine radionice.

Posebnost ovogodišnje izložbe bila je i u produciranju interaktivnog plakata izložbe koji osim svoje prvotne svrhe medija i prenositelja poruke, djelovanjem pojedinca i njegovom interakcijom s plakatom postaje origami kućica inspirirana logom Vijeća mladih Benčić. Ideja o stvaranju interaktivnog plakata ostvarena je uz pomoć dizajnera Lea Kirinčića, a nastala je s ciljem da se napravi plakat koji će svojim sadržajem, ali i mogućnostima koje nudi predstavljati temeljna načela rada Vijeća mladih Benčić – interaktivnost, kreativnost i aktivno sudjelovanje. Origami je kao umjetnost savijanja papira koja u isto vrijeme predstavlja zabavno iskustvo i intelektualni izazov poslužio kao savršena inspiracija.

Tokom radionice djeca su producirala i video upute kako bi svima bilo lakše složiti kućicu.

Otvorenje izložbe održalo se 13. siječnja i ovim putem svima zahvaljujemo na dolasku i potpori!

Broj sudionika: 15
Lokacija: Studio Kamov, Križanićeva 6A
Fotografije: Tanja Kanazir

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]