Početak nove godine projekta, smo kao i prošli put, odlučili obilježiti godišnjim izložbom na kojoj smo prikazali radove djece sa radionica koje su se održale u 2015. godini. Izložbi je prethodila radionica, održana u Malom salonu MMSU, na kojoj su djeca oblikovala i pripremala izložbu.
Tokom dva dana radionice djeca su pisala svoje dojmove s radionica, planirala postav, sakupljala materijale i postavljala izložbu. U grupama su pripremili prijedloge postava, koje su zatim predstavili ostalima i usuglasili se oko zajedničke ideje. Na ulaznom dijelu galerije postavljan je novi promotivni video projekta Vijeće mladih Benčić, autora Igora Crnkovića. U prvoj prostoriji postavljena je vizualna kulisa, koju smo naučili izrađivati na radionici V.J. početnica, uz pomoć našeg suradnika Damjana Šprčića, koji se s nama družio cijeli vikend. U drugoj prostoriji djeca su odlučila postaviti rekvizite, fotografije i dojmove s radionica: Mjesec Interkulturalnog dijaloga – Uvod i Cirkus, Mjesec glazbe – Jazz, Ljetna škola – Art kolonija, Olovke u ruke!, Novi karneval i Dječje ljetne noći. Materijali, fotografije i dojmovi bili su postavljeni na način da dočaraju barem djelić atmosfere sa same radionice. U zadnjoj prostoriji postavljeno je gledalište iodržavala se projekcija filma Ja sam ja i to je to napravljenog od strane djece za natječaj HRT televizije „Pazi, snima se!“. U zadnjoj prostoriji postavljene su i fotografije i materijali s radionice Vrijeme je za priču, koja je tamo smještena upravo zbog zamračene prostorije – jer smo ipak na toj radionici spavali u muzeju.
Interaktivni dijelovi izložbe bili su na početku – konceptualni prikaz radionice Čekaonica, sa tri stolice i satom, gdje su se gosti mogli odmoriti i pogledati promotivni video, te u drugoj prostoriji uz prikaz radionice Novi karneval. Djeca su donijela maske koje su izrađivali za vrijeme radionice, ukrasili su kut prostorije, te su gosti mogli probati masku i slikati se u Foto kutku.
Tradicija koju smo započeli ove godine je dodjela nagrada za najboljeg edukatora i umjetnika s kojima smo surađivali tokom godine. Djeca u anonimno glasala za vrijeme radionice, a nagrade smo dodijelili na samom otvorenju izložbe. Nagradu na najboljeg edukatora dobio je Damjan Šporčić (V.J. početnica), dok je nagradu za najbolju umjetnicu dobila Jadranka Lacković (Novi karneval).
Otvorenje izložbe održano je 18.2.2016. u 18 sati. Djeca su vodila čitav program otvorenja, a nakon toga je nastupao bend Wunà, što sami što uz pomoć djece.
Program izložbe:

  • 15.2. – novinska konferencija/najava izložbe
  • 18.2. – otvorenje, dodjela nagrada
  • 22.2. – info sat za sve zainteresirane roditelje, projekcija filma „Preuzmimo Benčić“
Fotograf: Jadranka Lacković
Broj sudionika: 15
Lokacija: Mali salon, Korzo, MMSU

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]