Skip to main content

Park’o’par je međugeneracijsko događanje koje u parku art kvarta Benčić pretvara djecu i odrasle u kreativne stvaratelje glazbenih i vizualnih kulisa. U prvom popodnevnom bloku možete sudjelovati u nekoj od radionica, a u drugom bloku slijedi opuštena večer otvorenja festivala Tobogan uz piknik disko i plesnjak ispred Dječje kuće. U radionicama se sudjeluje u tandemu zajedno s mamom ili tatom, starijim bratom ili sestrom, bakom ili djedom… no kasnije na plesnom podiju može sudjelovati cijela obitelj!

Park’o’par je događaj koji se prvi put održao na Toboganu 2019. godine u perivoju Guvernerove palače, a zasniva se na teoriji “stvaranja mjesta” (eng. placemakeing). Cilj ovakvog događaja je okupljanje zajednice, u ovom slučaju obitelji, te zajedničko uređivanje okoliša kroz radioničke programe, kako bi se podigla svijest o provođenju vremena na javnim površinama, kako bi zajednica utjecala na izgled prostora te ga osjetila svojim i ugodnim za provođenje slobodnog vremena. Tako je nastao i naziv samog događaja, s riječima ‘’park’’ i ‘’par’’ (sudjelovanje u paru).

Ovogodišnji Park’o’par biti će ujedno i otvorenje Festivala Tobogan te će se kroz 6 obiteljskih radionica s umjetnicima (likovnim i izvedbenim) obogatiti prostor ispred Dječje kuće. Nakon radionica, obitelji će biti pozvane provesti vrijeme u raznim organiziranim aktivnostima: otvorene radionice čarobnih štapića i bedževa, pričaonice za najmlađe, igre na otvorenom, društvene obiteljske igre, uz izvedbe polaznika DJ obiteljske radionice i Marka the Clown-a.

Više informacija o radionicama i večernjem programu možete pronaći na web stranicama Dječje kuće (https://djecjakuca.hr/) i organizatora (www.udrugavmb.hr) te društvenim mrežama.

Projekt su osmislili i organiziraju Udruga za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB i Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka.

Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Primorsko-goranska županija. Sponzorsku podršku događaja pružio je Jadran-galenski laboratorij d.d., dok su donatorsku podršku dali su Jamnica i PIK Rijeka d.d.

KADA: 27. 6. 2022., od 17 do 21.30

GDJE: Dječja kuća

ORGANIZATORI: Udruga za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB i Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka