Skip to main content

U susret novoj sezoni Plesnog zbirkusa koji će se održati u svibnju 2023. godine, stiže nam prva Festivalska smišljaonica na kojoj nas kao i svake godine očekuje pregledavanje i ocjenjivanje pristiglih prijava s ciljem odabira programa izvedbenih i radioničkih programa za Plesni zbirkus 2023.

Ovim putem pozivamo naš “mali žiri” da nam se pridruži na radionici žiriranja koja će se održati 26.03.2023. od 9:00-13:00 u prostoru naše udruge na adresi Križanićeva 6a.

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja u Rijeku dovodi niz predstava suvremenog plesa, angažiranog kazališta i interdisciplinarnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

S obzirom da se radi o radionici selekcije koja iziskuje gledanje video materijala, čitanje prijava te komentiranje i ocjenjivanje većeg broja predstava i radionica, radionica je prikladnija za djecu koja su već imala iskustvo sudjelovanja u drugim VMB radionicama. Iako prethodno iskustvo u žiriranju nije uvjet za sudjelovanje, molimo vas da djecu upoznate s ciljem i aktivnostima radionice kako bi bili spremni na “sjedilačkiji” tip radionica od onih u kojima inače imaju prilike sudjelovati u VMB-u.
  • Organizatori: Udruga Prostor plus i Udruga VMB
  • Voditeljice radionica: Tajana Josimović, Natali Bosić
  • Lokacije provođenja radionica: Križanićeva 6a