Skip to main content

I ove godine kao i svake Vijeće Mladih Benčić organizirali su 4. godišnju izložbu. Ovoga puta bili smo u MMSU Rijeka, i bilo je drugačije nego proteklih godina. Evo i zašto. Svake godine bi skupili slike i ono što smo napravili tijekom radionica u godini i to sve izložili. Ali ove godine surađivali smo s radiom Roža i VJ dvojcem, Petrom i Damianom. Da, ove godine ponovno smo se susreli s VJ-ingom ali po prvi puta s DJ-ingom i comunity radiom.

Radionicu VJ-ing imali smo prije 2 godine u Palachu. Ako niste upoznati s VJ-ingom, to je zapravo projeciranje nekog crteža,slike ili videa na zid ili neki objekt popraćen raznim efektima i slično.Većinom se koristi za koncerte tj. za animaciju. U DJ-ingu se nikad prije nisam okušala, osim naravno kod kuće kad bi zajedno s tatom puštala ploče. Ali iznenadila sam se koliko je to zapravo zahtjevno i teško a u isto vrijeme jako zabavno i zanimljivo. Puštali smo glazbu koju smatramo zanimljivom dok su nam mentori pokazivali kako. U ta dva dana uspijeli smo stvoriti mali funky prostor s glazbom i efektima.

Posjetili smo i izložbu u MMSU. Bilo je fascinantno. Tijekom radionice smo radili intervjue što s radiom Roža što mi između sebe. Bilo mi je neobično govoriti na radiu jer mi je prvi put. Naučili smo što je to community radio i koja je razlika između tog i komercijalnog radia. Naučili smo mapirati kao pravi VJ profesionalci haha. Također smo u izložbu stavili i dijelić zadnje radionice u 2017. godini a to je bila Fun zin zin. Odnosno izrada časopisa.

Na dan izložbe sve je bilo onako kao što smo planirali, bar ja. Gosti su bili fascinirani našim radom jer ipak većina polaznika još ide u mlađe razrede osnovne škole. Bilo mi je super što je došla i jedna novinarka sa nekog radija i pitala je mene i Emu Jurišu o radionci i Dj-ingu i Vj-ingu te je ostala zaprepaštena kako puno znamo. Također smo kao i svake godine imali dodjelu nagrada za najboljeg umjetnika i edukatora ovoga puta u 2017. godini.

Antea Miša