Radionica „Ja sam ja i to je to“ održala se povodom prijave na natječaj „Pazi, snima se!“ u organizaciji HRT-a. Rok za predaju natječaja bio je 25. travanj, te je uvjet natječaja bio da scenarij, snimanje i montiranje moraju raditi djeca.

Tri termina iskorištena su za osmišljavanje teme, pisanje scenarija i snimanje. Četvrti termin iskorišten je isključivo za montažu filma i na njemu je sudjelovalo troje sudionika. Tema filma je različitost i isključivanje osobe na temelju različitosti.

Scenarij je izrađen tako da su djeca u parovima osmišljavala temu i predstavljala ju ostalima. Zatim smo glasanjem odlučili koji prijedlog je najbolji kako bismo krenuli u razradu. Radnju smo razradili po scenama, a tekst smo prepustili improvizaciji glumaca u okviru teme. Film su režirale i radnju su osmislile Lorena Kalić i Dora Katalinić. Glavnu žensku ulogu igrala je Lara Radović, a mušku Leon Hasančević Matijašić. Ostale uloge igrali su: Damian Germovšek, Julijan Tit Cvetković, Ema Juriša, Mia Bukša, Angelina Marić. Scenografija i šminka u potpunosti su osmišljeni od strane djece i napravljeni pomoću predmeta i rekvizita koje su sudionici donijeli od kuće. 

Nakon što smo snimili sve scene, slijedila je montaža. Montažu je nadgledala Natali Bosić, a montažu su radile Ema Juriša, Lorena Kalić i Dora Katalinić. Film je poslan na natječaj, te čekamo rezultate.

Broj sudionika: 9
Dani održavanja: 28.3., 29.3., 18.4., 22.4.
Mjesto održavanja: Kumičićeva 6A, rezidencija Kamov, MMSU

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/en/workshops/” text=”GO BACK TO ALL WORKSHOPS” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]