Skip to main content

OTVORENE PRIJAVE – Obiteljska street art ekspedicija 1.6.

U 2023. godini naša je udruga započela jednogodišnji projekt Street art LAB u partnerstvu s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti. Projekt je zamišljen je kao serija radionica kojima je cilj stvoriti prilike da djeca i mladi uče o uličnoj umjetnosti na licu mjesta kroz koncept Urbanih Street art ekspedicija te na praktičan način kroz Street art praktikume na kojima će kroz godinu gostovati različite street art umjetnici.

Ovim putem Vas pozivamo na sudjelovanje u novoj radionici Obiteljska street art ekspedicija  koja će se održati sutra – 1.6. od 18:00-19:30 pod vodstvom muzejske pedagoginje Ivane Lučić. 

Pridružite nam se na ovoj interaktivnoj šetnji od OŠ Centar na Sušaku do Vodovodne i Ružićeve ulice i razgledajte svoj grad iz jednog sasvim novog kuta.

START: 18:00 ispred OŠ Centar, Ul. Podhumskih žrtava 5, 51000, Rijeka

Šetnja će trajati otprilike 1, 30h.

Radionica je prikladna za sve uzraste, te slobodno povedite braću sestre, roditelje, noniće i prijatelje ( U tekst napomene pri prijavi navedite koliko osoba dolazi). 

Street art je umjetnost koju možete sresti na nekom uličnom zidu iz kvarta, u pothodniku, ispod volte, nasred ceste, uličnog stupa ili željezničkog vagona.

Ona je podložna promjenama, kiši i suncu, prebojavanju i precrtavanju, a ponekad jednostavno izblijedi… no dostupna je svim slučajnim ili namjernim prolaznicima. U street art avanturu krenut ćemo uzvodno Rječinom i prošetati Vodovodnom i Ružićevom ulicom. Obići ćemo murale i street art intervencije nastale tijekom projekata Spajalica i Rijeka Murala, među kojima se ističu oni hrvatskih i međunarodnih autora poput Mirona Milića, Lonca, OKO, Arteza, Isaaca Cordala, Pejaca i Sebasa Velasca.

PROJEKT STREET ART LAB FINANCIJSKI SU PODRŽALI MINISTARSTVO KULTURE, PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA I GRAD RIJEKA.

 

  Prijavi se na VMB lab
  DaNe  DaNe

  Molim vas ispunite dodatne podatke u nastavku:

  DaNe  Datum

  14 Oct 2023
  Prijave zatvorene!

  Vrijeme

  10:00 am - 11:30 am

  Cijena

  Besplatno
  Aktivnost
  QR Code