Radionica „Tvornica zvuka“, u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić, nastavak je pokretanja suradnje sa suradnicima iz inozemstva. Iz Slovenije nam je u goste došao skladatelj i glazbenik Peter Kus koji je osmislio radionicu na temu recikliranih instrumenata.
Radionica je trajala dva dana i cilj je bio djecu upoznati s različitim mogućnostima korištenja različitih materijala koji se mogu pretvoriti u instrumente iz cijeloga svijeta i proizvoditi najrazličitije zvukove.
Tokom radionice djeca su imala prilike čuti više od 40 instrumenata koje je Peter izradio i donio u Rijeku te napraviti nekoliko od njih. Tokom prvoga dana radionice djeca su izradila žabice, propeler, frule i didžeridu. Koristili smo karton i kartonske cijevi, plastične cijevi, plastične niti, drvene štapiće, plastične boce i ventile za gumu bicikla. Ova radionica bila je posebna jer je bila jako glasna i jako zabavna.
Drugi dan Peter je od učitelja izrade instrumenata postao skladatelj. S različitim instrumentima uvježbali smo nekoliko kompozicija koje smo na kraju izveli ispred Hotel Kontinental za roditelje i prolaznike.
Hvala puno Peteru koji je vrijedno i kreativno vodio ovu radionicu!

Broj sudionika: 7
Lokacija: prostori MMSU, Križanićeva 6A, Rijeka

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]