Radionica „Ostavi svoj trag 2“ u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić početak je suradnje s Domom za djecu „Braća Mažuranići“, koji skrbi o djeci i mladima izvan vlastite obitelji. Radionica je održana u Kraljevici u prostorijama Doma.
Povod održavanju radionice bio je javni poziv doma za suradnju i volontiranje. Odlučili smo kroz radionicu raditi na socijalizaciji djece različitih pozadina i uvjeta života te pružiti priliku djeci iz doma za sudjelovanje u našoj radionici.
Odabrali smo jednu od naših uspješnijih radionica „Ostavi svoj trag“ i temu prilagodili lokaciji Doma. Suradnica Jadranka Lacković (OjoMAGico) opet nam se pridružila i osmislila dio sadržaja. Odlučili smo se za oslikavanje zidova igrališta doma u parovima na temu ja, superjunak.
Prvi dan na radionici sastali smo se s djecom iz Rijeke, našim korisnicima, i s njima razgovarali gdje idemo i što ćemo raditi. Važan dio radionice je osvještavanje konteksta u koji dolazimo. Djeca su se susrela s vršnjacima koji ili nemaju adekvatnu roditeljsku skrb ili se roditelji financijski o njima ne mogu brinuti. Važno je da djeca shvate koje su to okolnosti, ali i da to nije razlog za bilo kakvo odvajanje i predrasude. Dapače, njihovi vršnjaci imaju slične brige u školi, interese, slušaju sličnu glazbu i slično..
Drugi dan radionice došli smo u Dom i upoznali se s osobljem i štićenicima Doma. Kroz nekoliko igra upoznavanja i ledolomaca svi smo se upoznali i opustili te krenuli raditi.
Djeca su u parovima imala zadatak saznati neke informacije jedno o drugome kao što su najdraža boja, najdraže jelo, najdraža životinja i slično. Na temelju tih informacija imali su zadatak osmisliti super junaka. Uz oslikavanje zida, bavili smo se i izradom pločica s nazivima za sve prostorije u Domu. Svatko je napravio barem jednu pločicu koje im sada uveseljavaju Dom.
Ovo je bila tek prva radionica u suradnji s Domom za djecu „Braća Mažuranići“ i jedva čekamo slijedeću!

Broj sudionika: 7
Lokacija: prostori MMSU, Križanićeva 6A i Dom “Braća Mažuranići”, Kraljevica

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]