Radionica „Kreativna radionica solidarnosti 2“ u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić, održala se 17. listopada 2016. godine u prostoru RiHUB-a, Rijeka. Ovu radionicu osmislili smo i održali na poziv organizatora artBazzara, sajma na kojem riječki kreativci i umjetnici imaju priliku prezentirati i prodavati svoje radove.
Budući da se radionica održala u sklopu Božićnog artBazzara odlučili smo zadržati temu solidarnosti kao nit vodilju, no promijeniti sredstvo izražavanja. Ovaj put odlučili smo se za izradu mixed media kolaža na temu humanitarnosti i solidarnosti.
Tijekom drugog dana sajma održale su se dvije radionice (za mlađu i za stariju grupu) na kojima smo prvo razgovarali o pojmovima humanosti i solidarnosti, što oni znače, kako ih možemo opisati drugim riječima i kako ih možemo primijeniti u svakodnevnom životu. Nakon toga su djeca koristeći kolaž, tempere, flomastere, tuš i druge materijale izrađivali svoje radove.
Radovi će biti dostupni na našoj 3. godišnjoj izložbi i tom prilikom primamo donacije za Azil za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“.

Foto: Tanja Kanazir
Broj sudionika: 14
Lokacija: RiHUB, Rijeka

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]